fredag 5. desember 2014

Gapahuk

I november var friluftsstudentane på skogstur i Kaupangerskogane. På denne turen skulle vi nytte gapahuk til å sove under. Eg har med dette valgt gapahuk som tema for blogginnelegget.

Gapahuk
Gapahuken er forhaldsvis enkel og praktisk værelse, som egner seg godt til å sove under. Det finnes fleire variantar på gapahuk, eg har valt å to for meg to forskjellige.

Den er første varianten er forhaldsvis enkel og er rask å sette opp. Ein spenner presenningen opp mellom to trær og strekker den bakover slik at den går ned mot bakken, kor ein fester den til trær eller brukar nokre steinar.  Det er ein fordel at gapahuken er vendt mot vindretningen. Lat gjerne presenningen gå eit stykke ut på framsida av gapahuken slik at ein får minimalt med regn inn under gapahuken.
(Friluftslivrådenes landsforbund)
(Foto: Harald Otterstad)
 
Den neste varianten fungerar betre som ei meir permanent løysing og krevjer litt meir tid å lage. Ein byrjar med å lage ei ramme av rette stokkar som surrast saman med tau. Ein kan byrje med å surre ein kraftig stokk fast til to stokkar ein har satt opp parallelt mot kvarandre, evt. tro trær ved hjelp av vinkelsurring. Ein festar så stokker frå bærestokken på skrå nedover med bakken. I tillegg til presenning kan ein bruke granbarkvister eller ein duk for å dekke til reisverket.
(Friluftslivrådenes landsforbund)
(Foto: Harald Otterstad)


Kjeldeliste:
Friluftslivrådenes landsforbund, Litt om gapahuk, lavvo mm, Henta frå: http://www.friluftsrad.no/file=4927
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar